Monthly Archives September 2017

Βιβλιοπαρουσίαση: Θεωρία Σημειωτικής

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη – Αριστοτέλους 7, την Δευτέρα

το βιβλίο των Αλέξανδρου-Φαίδωνα Λαγόπουλου και της Κάριν Boklund-Λαγοπούλου με τίτλο Θεωρία σημειωτικής. Η παράδοση του Ferdinand de Saussure.

Θα μιλήσουν οι: π. Γεώργιος Βασιλάκης Υποψ...

Read More

Ζωγραφική έκθεση 25/09 έως 13/10/2017 «Περιπλανησεις» της Αγάπης Μαντζιώρη

Η έκθεση θα πραγματωθεί στον άνω όροφο του φιλόξενου βιβλιοπωλείου-πολυχώρου Books Plus/ Art & Coffee, στην Πανεπιστημίου 37(με μετρό, στάση Πανεπιστήμιο), εκεί που φίλοι του βιβλίου και της τέχνης γενικότερα, περιπλανώνται καθημερινά. Προσκαλούνται έτσι, απολαμβάνοντας το ρόφημα τους, στο ζεστό καφέ-πολυχώρο, να κατανοήσουν και να μοιραστούν τα δικά τους ζητήματα περιπλανήσεων.

Η Αγάπη Μαντζιώρη, προπτυχιακή καλλιτέχνης της Καλών Τεχνών Φλώρινας, προτείνει μέσω του εικαστικού της έργου: την περιπλά...

Read More

Συμμετοχή του ΤΕΕΤ στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα τις ΠΟΛ(ε)ΙΣ, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, η ΕΦ.Α. Φλώρινας σε συνεργασία με το φεστιβάλ Pεrform 2 του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προσφέρει μια περιήγηση στο ιστορικό παρελθόν της Φλώρινας, μια ξεναγική διαδρομή μέσα στην πόλη με στάσεις σε κτίρια της. Πρόκειται για μια εναλλακτική ξενάγηση που προτείνει μία διαφορετική θέαση ενός τόπου...

Read More

51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.) διοργανώνει το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της, στην Βέροια 6 – 8 Οκτωβρίου 2017 με θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια»

Σήμερα, η συγκυρία είναι κατάλληλη και είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο σ’ αυτό το δημοσιογραφικό συνέδριο να απαντηθούν τα ερωτήματα:

– Πόσο έχει αλλάξει το διαδίκτυο, τα νέα Μέσα Ενημέρωσης, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το πεδίο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας του κοινού;...

Read More

Ανακοίνωση του ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ως μέλη του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ ΠΔΜ, αναγνωρίζουμε ότι εξαιτίας τής με αριθμό 39/26-7-2017 απόφασης της Συγκλήτου, η οποία αφορούσε την παροχή δυνατότητας στα τέκνα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για δωρεάν φοίτηση –ως υπεράριθμα– στο αυτοχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος με τίτλο «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», έχει προκληθεί μεγάλη κοινωνική και ηθική βλάβη στο Ίδρυμα από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Σεβόμενοι το Καταστατικό της ίδρυσης του Συλλόγου μας, αισθανόμαστε το χρέος και την ανάγκη να προστατεύσουμε το Πανεπιστήμιό μας. Ανεξάρτητα από το αν η απόφαση της Συγκλήτου αναιρέθηκε στην πράξη και τελικά ανακλήθηκε, με την ανακοίνωση αυτή τοποθετούμαστε επί της αρχής, καθώς το θέμα και έκταση πήρε και τριγμούς στο  ίδρυμα προκάλεσε...

Read More

Cyprus, Female Voice and Memory

Literature, Arts and History in the Work of Niki Marangou​
​Conference
23 September 2017​
​On behalf of King’s College London (Centre for Hellenic Studies and Department of Classics) and the British School at Athens we are delighted to welcome you to the one-day workshop ‘Cyprus, Female Voice and Memory: Literature, Arts and History in the Work of Niki Marangou’.
A collaboration between King’s College London and the British School at Athens. Part of the research programme, The Life and Work of Niki Marangou (1948-2013), carried out by the Centre for Hellenic Studies and the Department of Classics, King’s College London.
We would like to extend our warmest thanks to all those who have contributed to the planning, organising and running the workshop.
We are especially grateful...
Read More

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ««ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ  προκηρύσσουν τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με θέμα «Προσεγγίζουμε βιωματικά το παρελθόν: Αφηγήσεις (μαρτυρίες) από την οικογενειακή, την τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία».

Ο διαγωνισμός αφορά :

  • Τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, των τριών τάξεων του Γυμνασίου, της Α, Β΄ και ...
Read More