3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
04.10 – 09.10.11
Συζήτηση: Τρίτη 4.10.11, 19.00
Εγκαίνια: Τρίτη 4.10.11, 21.00
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Κυριακή 13.00-00.00

Το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας εξερευνά όψεις τoυ διαφορετικού αμφισβητώντας τα βολικά αντιθετικά σχήματα: εμείς – ο άλλος, οικείο – ξένο, αρσενικό – θηλυκό, στρέιτ – γκέι, παλιό – νέο. Επιδιώκει να δώσει νέους ορισμούς πέρα από τα αυτονόητα και τους πιθανούς αποκλεισμούς. Θέτει ερωτήματα και οι καλλιτέχνες απαντούν με τα δικά τους εκφραστικά μέσα δίνοντας στη διαφορετικότητα εικόνες. Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Διαφορετικότηταςσκιτσογράφοι, γελοιογράφοι και κομίστες δίνουν τη δική τους εκδοχή πάνω στην έννοια της διαφορετικότητας.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19.00, πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, το TAF φιλοξενεί μια συζήτηση που διοργανώνεται από το φεστιβάλ πάνω στα ζητήματα που πραγματεύεται. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, ο Χρήστος Δήμας, ο Θανάσης Χειμωνάς και ο Χρήστος Χωμενίδης. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πάνος Μιχαήλ.

Συμμετέχοντες:
Τάσος Αναστασίου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Νίκος Βενιανάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, Πάνος Μαραγκός, Έλλη Μόκα, Δημήτρης Καμένος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Στάθης, Μαρία Τζαμπούρα